Voor geïnteresseerde individuen, groepen en scholen biedt Kapitaal laagdrempelige workshops in zeefdruk, etsen en riso aan. Deze workshops zijn leuk maar ook noodzakelijk om daarna zelfstandig van de printstudio gebruik te kunnen maken.


WORKSHOP ZEEFDRUK
Wil je zelf leren zeefdrukken?  T-shirts, posters of eigen illustraties… Bij de Kapitaal basis zeefdruk workshops (textiel of papier) leer je in 4 uur alle stappen die nodig zijn voor een succesvol zeefdruk project. Het ontwerp proces, het druk-klaar maken van een zeef, het mengen van inkten, het drukken én natuurlijk het schoonmaken van het gebruikte materiaal worden behandeld. Na deze workshop ben je nog geen pro maar kun je zelfstandig en veilig in de studio aan de slag. De crew van Kapitaal staat klaar voor eventueel advies.

PRIJZEN

Basisworkshop: 55 euro
Studenten: 35 euro

De studentenkorting is geldig op vertoon van je studentenpas.

INSCHRIJVEN


 

WORKSHOP ETS
Etsen ouderwets? Jazeker! Dit eeuwenoude ambacht vergt rust en geduld van de gebruiker maar geeft voldoening in het bijzondere werk dat het op kan leveren. Tijdens deze workshop leer je in één dag de verschillende technische stappen om een goede ets te maken. Droge naald, het gebruik van non-toxic ets-chemicaliën, aquatint en natuurlijk het gebruik van de persen worden behandeld. Na deze workshop kun je zelfstandig van de etsstudio gebruik maken. De crew van Kapitaal staat dan klaar voor eventueel advies.

PRIJZEN

Basisworkshop: 55 euro
Studenten: 35 euro

De studentenkorting is geldig op vertoon van je studentenpas.

INSCHRIJVEN


 

MASTERCLASS LINOCUT
Door Chrudoš Valoušek en Juraj Horváth

Tsjechisch Grafisch ontwerper en illustrator Chrudoš Valoušek en Juraj Horváth geven een speciale lino masterclass in Kapitaal.

Tijdens deze masterclass leer je de basics van het maken van een linosnede, het omgaan met de verschillende gereedschappen en het toepassen van de verschillende afdruktechnieken waarmee je verschillende effecten kan creëren.

De afdrukken die tijdens deze masterclass zijn gemaakt, worden ook ’s avonds tijdens de boeklancering en expo geëxposeerd.

PRIJZEN

40 euro inclusief alle materialen en een drankje van het huis.

INSCHRIJVEN